Jetske Wijnhoud fotografie

kledingadvies fotoshoot

De waarde van bij elkaar passende en rustige kleding tijdens een fotoshoot

Als fotograaf weet ik als geen ander hoe belangrijk kleding kan zijn tijdens een fotoshoot. Het kan namelijk een groot verschil maken in hoe de foto’s er uiteindelijk uit komen te zien.

Ik wil in deze blog graag uitleggen waarom het zo belangrijk is om bij elkaar passende en rustige kleding te dragen tijdens een fotoshoot.

Waarom is het zo belangrijk? Ten eerste zorgt bij elkaar passende kleding voor eenheid en samenhang in de foto’s. Als de gezinsleden allemaal verschillende kleding dragen, kan dit de aandacht afleiden van waar het echt om draait: het gezin zelf. Door bij elkaar passende kleding te dragen, zorg je voor eenheid en rust in de foto’s.

Daarnaast kunnen drukke prints en felle kleuren afleiden van jullie gezichten. Bij rustige kleuren wordt de focus juist gelegd op de gezichten en de emoties die daarop te zien zijn. Dit zorgt voor meer emotie op de foto en kan ik beter laten terugkomen op de foto’s hoe jullie echt zijn.

Maar hoe kies je nou de juiste kleding voor een fotoshoot? Hieronder geef ik een aantal tips:

  1. Kies voor bij elkaar passende kleuren Kies voor kleuren die goed bij elkaar passen, maar vermijd te felle, grote teksten of drukke kleuren. Natuurtinten en neutrale kleuren zijn vaak een goede keuze.
  2. Vermijd drukke prints Drukke prints kunnen afleiden van de gezichten en emoties op de foto’s. Kies daarom voor effen kledingstukken of subtiele prints.
  3. Kies kleding die past bij de locatie kies kleding die past bij de locatie waar de fotoshoot plaatsvindt. Als je bijvoorbeeld in het bos fotografeert, trek dan niet allemaal groene kleding aan. Dan vallen jullie weg in de achtergrond.
  4. Houd het simpel Het is beter om te kiezen voor eenvoudige en tijdloze kleding, in plaats van trendy kleding die na een jaar misschien niet meer zo mooi is.

Kortom, bij elkaar passende en rustige kleding kan een groot verschil maken in hoe de foto’s er uiteindelijk uit komen te zien. Het zorgt voor eenheid en rust in de foto’s en legt de focus op de gezichten en emoties van de gezinsleden. Door de bovenstaande tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat de kleding perfect past bij de sfeer van de fotoshoot en bijdraagt aan de uiteindelijke foto’s.

Maar draag vooral waar jullie je fijn in voelen!!

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRIVACY POLICY

© Jetske Wijnhoud fotografie